Beauty Sport & Beweging

Grotere billen? Stop met deze fouten maken!

grotere billen

De kans is groot dat je ooit wel eens squats hebt gedaan in de hoop om je billen groter te krijgen. Het kan zelfs zo zijn dat je naar de sportschool bent geweest om de rondingen van je dromen te krijgen. Maar er is ook een goede kans dat je een aantal fouten hebt gemaakt.

Focus op je postuur

Deze ligt vrij voor de hand, je kunt niet zomaar beginnen met trainen en ervan uitgaan dat je de goede techniek toepast. Dus hoe doen we dat dan? Om er zeker van te zijn dat je je gluten goed aan het werk krijgt moet je erop letten dat je elke oefening op de juiste manier uitvoert. Als je grotere billen wilt krijgen dan ben je vast wel bekend met de squats.

Het allerbelangrijkste aan squats is erop letten dat je de juiste houding aanneemt. Zorg ervoor dat je lichaam recht staat met je gezicht naar voren, je schouders naar achteren en je voeten uit elkaar. Als je deze basis onder de knie hebt zul je zien hoe makkelijk het is om effectief deze spieren te trainen.

Meerdere oefeningen gebruiken

Squats, lunges en deadlifts zijn de meest voorkomende oefeningen als je je gluten wilt trainen. Maar om resultaten te zien moet je een groter deel van dit gluten gebied trainen. Dus een squat challenge zal je geen billen van staal geven. Juist door meer variaties toe te voegen aan je trainingsschema pak je een grotere spiergroep aan.

In plaats van alleen lunges te doen, kun je bijvoorbeeld ook side lunges doen. Hiermee stap je dus niet naar voren maar opzij. Als je alleen maar squats en lunges doet is de kans ook groot dat je het saai gaat vinden. Zorg ervoor dat je trainen altijd leuk houdt door je oefeningen af te wisselen. Je lichaam went er dan niet aan omdat het altijd een andere oefening is. En zal daardoor ook sneller met je meegroeien.

ronde billenUit je comfortzone

Als het steeds makkelijker begint aan te voelen voor je dan is de kans groot dat je niet genoeg weerstand creëert voor je lichaam. Je gluten zijn een grote spiergroep en ze kunnen behoorlijk wat hebben, waarschijnlijk meer dan je denkt. Als je echt deze spiergroep wilt opbouwen kom dan uit je comfort zone en maak het wat zwaarder voor jezelf.

Yep, dat betekend bekend worden met gewichten. Het is de kunst om langzaam meer gewicht aan je oefening toe te voegen. Hiermee worden je spieren sterker en bereik je sneller het gewenste resultaat.

Voeding

Als je denkt dat omdat je sport je alles mag eten, dan heb ik slecht nieuws voor je. Het is waar wat ze zeggen dat je een slecht dieet er niet uit kan trainen. En als je juist een paar maatjes groter wilt worden in de billen regio, dan is het zeker wel belangrijk wat je eet. Om spieren op te bouwen en vet te verbranden moet je je aan een gezond dieet houden. Het is daarbij belangrijk om groenten te eten, goede eiwitten en vetten. Eiwitten zijn goed voor je lichaam omdat ze helpen om je spieren te herstellen en op te bouwen en het helpt ze groter en sterker te laten groeien.

Realistische doelen

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan, te veel willen in te weinig tijd. Maar soms is ergens de tijd voor nemen het beste wat we kunnen doen. Tegenwoordig worden we overal geconfronteerd met beelden van wat het schoonheidsideaal is, dit kan je soms onrealistische ideeën geven. Niet alles is haalbaar, er zijn meerdere dingen die meespelen, het soort lichaamsbouw wat je hebt, genetische aanleg.

Uiteindelijk kunnen we alleen maar werken met wat moeder natuur ons gegeven heeft. Je zult je erbij neer moeten leggen dat sommige dingen nu eenmaal niet haalbaar zijn zonder plastische chirurgie. Als je platte billen hebt, zul je nooit à la Kim Kardashian worden.

Te veel cardio

Cardio valt onder conditietraining, hiermee bouw je dus veelal uithoudingsvermogen op. Je zult echt krachttraining moeten doen wil je spieren opbouwen. Het is goed om het te combineren.

Rustdag inlassen

Hoe fanatiek je ook aan de gang gaat, het is belangrijk om je rust te pakken. Je gluten zijn de grootste spiergroep in je hele lichaam en al dat trainen betekend dat je je lichaam ook de kans moet geven om zich te herstellen. Als je geregeld een rustdag inlast, kunnen niet alleen je spieren herstellen maar heb je ook minder kans op overbelasting en blessures.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *